Gratinovaná zelenina pro alergiky na lepek, vejce a ořechy

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Dvěma lžícemi oleje vymažeme středně velký pekáč.
  • 2
    Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Do kastrolu vlijeme zbylé dvě lžíce oleje a osmažíme na nich pórek, dokud nezměkne. Nesmí ovšem zhnědnout. Přilijeme k němu smetanu a vermut a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přisypeme do kastrolu plátky brambor. Zamícháme brambory ve směsi.
  • 3
    Oddělíme polovinu bramborové směsi a vložíme ji na pekáč. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno a zasypeme jím brambory v pekáči, osolíme a opepříme. Navrstvíme zbylou polovinu brambor a znovu osolíme a opepříme. Posypeme povrch špetkou muškátového oříšku.
  • 4
    Vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme asi 1 a 1/4 hodiny. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.