Gratinovaná zelenina pro alergiky na lepek, vejce a ořechy
105 min.
Ingredience
- 450gramůPórek
- 600mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusBobkový list
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 900gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C. Dvěma lžícemi oleje vymažeme středně velký pekáč.
- 2Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na plátky. Do kastrolu vlijeme zbylé dvě lžíce oleje a osmažíme na nich pórek, dokud nezměkne. Nesmí ovšem zhnědnout. Přilijeme k němu smetanu a vermut a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přisypeme do kastrolu plátky brambor. Zamícháme brambory ve směsi.
- 3Oddělíme polovinu bramborové směsi a vložíme ji na pekáč. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno a zasypeme jím brambory v pekáči, osolíme a opepříme. Navrstvíme zbylou polovinu brambor a znovu osolíme a opepříme. Posypeme povrch špetkou muškátového oříšku.
- 4Vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme asi 1 a 1/4 hodiny. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.