Gratinované chlebíčky se sýrem
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 8krajícůVeka
- 3kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
731 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky veky jemně potřeme máslem.
- 2Rajčata omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Poté je osmahneme na zbylém másle,osolíme a v případě, že se jejich šťáva vysmahne, přilijeme rozkvedlaná a osolená vajíčka. Směs na ohni ponecháme jen chvilku, musí být řidší. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať.
- 3Směs naneseme na veky potřené máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 5 - 7 minut.
- 4Chlebíčky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.