Gratinované fazolky se sýrem
35 min.
Ingredience
- 700gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky překrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a dusíme doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme fazolky, opepříme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe vločkami másla a pokrm krátce gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.