Gratinované filé se žampiony
45 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy, osolíme a na povrchu potřeme máslem. Poklademe tenkými plátky žampionů, osolíme a posypeme citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem.
- 2Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě, až ryba pustí šťávu a sýr na povrchu je zapečený.
- 3Podáváme s plátkem citronu a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.