Gratinované hamburgry
50 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 4lžičkyKečup
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
162 mg
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso jemně umeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a vodu, vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme 4 tenké plátky, lehce je poprášíme moukou, po obou stranách opečeme na pánvi v oleji.
- 2Opečené plátky přendáme na pekáček, poklademe plátky sýra a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě. Podáváme ihned, pokapané kečupem.
- 3Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky nebo opečené brambory a čerstvá zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.