Gratinované hrušky s hroznovým vínem
40 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyHrušky
- 120gramůHroznové víno
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžíceMandle
- 500mililitrůMléko polotučné
- 0,5šálekCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Hrušky řádně omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat, větší bobule rozpůlíme a jadérka odstraníme.
- 2400 ml mléka ohřejeme v kastrolku. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink. Žloutky našleháme do pěny s vanilkovým a krupicovým cukrem, zašleháme pudinkové mléko, poté mléko horké a šleháme nad párou, dokud krém nezhoustne.
- 34 zapékací misky vymastíme máslem, naplníme krémem a necháme mírně vychladnout. Ozdobíme dílky hrušek, obložíme bobulemi vína, mandlemi a zapečeme v předehřáté troubě na 250 °C 8 minut. Poté posypeme moučkovým cukrem a zapékáme na grilu 3 minuty, dokud povrch nezčervená.
- 4Dezert servírujeme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.