Gratinované jakubské mušle
35 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyMušle svatojakubské
- 1kusRajčata
- 1kusŠalotka
- 125mililitrůVývar rybí
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku.
- 3Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.