Gratinované mleté řízky s rajčaty
45 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 300gramůHovězí maso mleté
- 100gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůRajčata
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 50mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
- 3Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.