Gratinované mleté řízky s rajčaty

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
  • 3
    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.