Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Cukr
191 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.
- 2Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
- 3Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.