Gratinované roštěnky se smetanou a Nivou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Cukr
191 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, okrajový tuk odstraníme a maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, opepříme a pokapeme částí oleje. Vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce.
  • 2
    Potom roštěnky necháme okapat, osolíme je a zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové.
  • 3
    Maso přendáme do zapékacích misek, přelijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem a chilli kořením. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
  • 4
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.