Gratinované sekané řízky s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kusŽemle tuková
- 4lžíceMléko polotučné
- 300gramůHovězí maso mleté
- 100gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůRajčata
- 15gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Moravský bochník 45%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky a navhlčíme mlékem. Po chvíli žemli vymačkáme a v míse promícháme s mletým masem, vejcem, solí a pepřem. Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. Vyjmeme na čistou pánev. Řízky poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, kousky másla a plátky sýru. Gratinujeme pod grilem nebo v rozpálené troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.