Gratinované sekané řízky s rajčaty

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli nakrájíme na plátky a navhlčíme mlékem. Po chvíli žemli vymačkáme a v míse promícháme s mletým masem, vejcem, solí a pepřem. Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. Vyjmeme na čistou pánev. Řízky poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, kousky másla a plátky sýru. Gratinujeme pod grilem nebo v rozpálené troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.