Gratinované šunkové rizoto
45 min.
Ingredience
- 300gramůŠunka dušená
- 280gramůRýže loupaná
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.