Gratinované šunkové rizoto

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.