Gratinované Svatojakubské mušle
20 min.
Ingredience
- 16kusůMušle svatojakubské
- 40gramůStrouhanka
- 20gramůSýr Parmezán
- 0,5kusCitrony
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
471 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme mušle od tuhého svalu a osušíme. Nastrouháme Parmezán.
- 2Smícháme strouhanku, petržel, Parmezán.
- 3Mušle vložíme do lastur (alternativně můžeme použít malé zapékací misky), posypeme směsí strouhanky a přelijeme trošku oleje.
- 4Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Zapékáme, dokud strouhanka nezíská oranžový nádech.
- 5Před servírováním pokapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Gratinované Svatojakubské mušle
Skvělé 😁