Gratinované vepřové kotlety s houbami
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej stolní
- 4kusyVepřové kotlety
- 200gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusySýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, osmahneme, vmícháme rajský protlak, osolíme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
- 2Kotlety vykostíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
- 3Vložíme je do gratinovacích misek nebo pekáčku, poklademe podušenými houbami, plátky sýra a zakapeme rozehřátým máslem.
- 4Zapečeme pod rozehřátým grilem nebo v dobře vyhřáté troubě.
- 5Podáváme s brambory různě upravenými a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.