Gratinovaní slanečci s brambory
60 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 4litryVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy se 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme.
- 2Druhý den slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Osušené filety nakrájíme na širší řezy. Oloupané brambory a cibule omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), do které poklademe brambory, na ně položíme plátky slanečků a kolečka cibule. Posypeme je bílým pepřem, jemnou strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla, a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.