Gratinovaní slanečci s brambory

60 min.
Norsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy se 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme.
  • 2
    Druhý den slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Osušené filety nakrájíme na širší řezy. Oloupané brambory a cibule omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), do které poklademe brambory, na ně položíme plátky slanečků a kolečka cibule. Posypeme je bílým pepřem, jemnou strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla, a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.