Gratinovaný barevný chřest
33 min.
Ingredience
- 400gramůChřest bílý
- 400gramůChřest zelený
- 2litryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6mililitrůCitronová šťáva
- Na krém
- 200gramůCréme fraiche
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr Parmezán
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
42 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelený chřest oloupeme v místě řezu a bílý oloupeme celý. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme 60 g másla, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vložíme chřest povaříme 5-8 minut doměkka.
- 2Následovně necháme okapat a naskládáme do zbylým máslem vymazané pečící formy.
- 3Créme fraiche smícháme s vejci, cayenským pepřem, solí. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a citrónovou kůru. Připravený krém rovnoměrně rozložíme na chřest.
- 4Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 220 stupních Celsia 10 minut.
- 5Upečený chřest aranžujeme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.