Gratinovaný barevný chřest

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
42 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený chřest oloupeme v místě řezu a bílý oloupeme celý. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme 60 g másla, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vložíme chřest povaříme 5-8 minut doměkka.
  • 2
    Následovně necháme okapat a naskládáme do zbylým máslem vymazané pečící formy.
  • 3
    Créme fraiche smícháme s vejci, cayenským pepřem, solí. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a citrónovou kůru. Připravený krém rovnoměrně rozložíme na chřest.
  • 4
    Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 220 stupních Celsia 10 minut.
  • 5
    Upečený chřest aranžujeme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.