Gratinovaný kapr na karí
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKapr obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKari koření
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
598 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Maso osušíme, osolíme a posypeme kari kořením a hladkou moukou. Zvolna opékáme po obou stranách na pánvi na oleji.
- 3Opečené porce vložíme do zapékací mísy a obložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí zpěněnou na oleji. Vše posypeme kari kořením, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.