Gratinovaný koláč s lososem
70 min.
Ingredience
- zálivka
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 50mililitrůVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠpenátový protlak mražený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 400gramůLosos - filety
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
786 mg
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, másla, vajec, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 2Těsto rozdělíme na dva díly a vyložíme jím dvě kulaté koláčové formy.
- 3Rozmrazený špenát vymačkáme, rozložíme na těsto a mírně osolíme. Omyté filety z lososa nakrájíme na plátky, položíme na špenát a zalijeme zálivkou. Koláče upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Podáváme teplé se zeleninovým salátem.
- 5Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem a nasekaným koprem. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.