Gratinovaný květák se sýrem
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.
- 2Měkký květák vyjmeme a po okapání urovnáme do zapékací mísy.
- 3Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme zbylé máslo, rozehřejeme a nalijeme na květák. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.