Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi
50 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 1lžičkaSůl
- 1hrstMandle plátky
- 1špetkaMuškátový květ
- 3kusyLimetka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.
- 2Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
- 3Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.