Graubüdenský koláč
70 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůŠunka parmská
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme cibuli a na ní krátce orestujeme žampionové plátky. Přidáme strouhaný ementál a šunku nakrájenou na kostičky. Listové těsto rozválíme na plát a rozložíme ho do koláčové formy tak, aby okraje lehce přesahovaly. Dno propícháme vidličkou a navršíme na ně sýrovou směs. V míse ušleháme vejce s mlékem, solí a pepřem a celý koláč zalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.