Graubündenský koláč
75 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 60gramůCukr krupice
- 5kusůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 200gramůŠunka schwarzwaldská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,4litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
56 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.
- 2Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.
- 3Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.