Grenadýrguláš

45 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 400gramůTěstoviny flíčky
    • 500gramůBrambory
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 2kusyCibule
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 9gramůSůl
    • 50gramůPetržel kudrnka
    • 60gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.
  • 2
    Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.