Grenadýrguláš
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny flíčky
- 500gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.
- 2Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.