Grenadýrmarš s klobásou
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůNudle široké
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyCibule
- 2,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 200gramůKlobása uzená
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce si dáme 1.5 litru vody, 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a když se začne vařit, dáme do ní široké nudle, promícháme a pomalu je vaříme přibližně 8-10 minut (podle návodu na obale). Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
- 2Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 0.5 litrem vody, 0.5 lžičky solí, kmínem a uvaříme je doměkka.
- 3Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.
- 4V pekáčku na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, přidáme brambory, uvařené nudle a na kolečka pokrájenou klobásu. Vše dobře promícháme a dáme do předehřáté trouby zapéct.
- 5Pečeme při 240°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 6Grenadýrmarš podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.