Grilovaná kuřecí křidélka

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
978 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí křidélka omyjeme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Konce křidélek zastřihneme kuchyňskými nůžkami.
  • 2
    Mletou papriku, koriandr, celerovou sůl, římský kmín, kajenský pepř, sůl, olej a červený vinný ocet smícháme.
  • 3
    Směsí rovnoměrně potřeme kuřecí křidélka, urovnáme je do mělké misky a přikryjeme alobalem. Křidélka odložíme nejméně na hodinu do chladničky.
  • 4
    Kuřecí křidélka opékáme pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí zhruba 15 minut. Během pečení je několikrát obrátíme, případně potřeme olejem. Křidélka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme s třešňovými rajčaty, různými salátovými listy a omáčkou podle vlastního výběru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.