Grilovaná kuřecí křidélka
30 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuřecí křídla
- 1lžičkaKmín římský
- 40mililitrůOcet vinný
- 4lžičkyPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř cayenský
- 30gramůPetržel - nať
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůRajčata
- 20gramůOlej olivový
- 150gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
978 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí křidélka omyjeme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Konce křidélek zastřihneme kuchyňskými nůžkami.
- 2Mletou papriku, koriandr, celerovou sůl, římský kmín, kajenský pepř, sůl, olej a červený vinný ocet smícháme.
- 3Směsí rovnoměrně potřeme kuřecí křidélka, urovnáme je do mělké misky a přikryjeme alobalem. Křidélka odložíme nejméně na hodinu do chladničky.
- 4Kuřecí křidélka opékáme pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí zhruba 15 minut. Během pečení je několikrát obrátíme, případně potřeme olejem. Křidélka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme s třešňovými rajčaty, různými salátovými listy a omáčkou podle vlastního výběru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.