Grilovaná kuřecí prsa s chřestem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 170gramůRajčata
- 150gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 150gramůChřest zelený
- 1kusCitronová šťáva
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 150gramůOmáčka k masu curry
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicPetržel - nať
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření necháme chřest okapat a pokapeme jej rozehřátým máslem a citrónovou šťávou. Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v polovině oleje na pánvi a dáme péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Do oleje, ve kterém jsme opékali maso, vlijeme balzamikový ocet, rozmícháme v něm hotovou omáčku k masu a minutu povaříme. Kousky rajčat orestujeme na zbylém oleji.
- 2Na vyhřáté talíře rozdělíme plátky masa, dále uvařený chřest a přelijeme omáčkou z balzamikového octa a potom orestovanými rajčaty. Na závěr vše posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.