Grilovaná kýta s rajčatovým salátem
45 min.
Ingredience
- Restované maso
- 800gramůHovězí kýta
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
- Salát
- 1hrstSalát kadeřavý
- 1hrstSalát Rosso
- 4kusyRajčata
- 8kusůRajčata Cherry
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMandle plátky
- Zálivka
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1,5lžíceLimetková šťáva
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme.
- 2Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme.
- 3Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.