Grilovaná makrela s jablky
16 min.
Ingredience
- 400gramůMakrela obecná
- 2kusyJablka
- 4špetkyRozmarýn čerstvý
- 4lžičkyOcet jablečný
- 4lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Makrelu nařízneme na třech místech, aby se na grilu nezkroutila. Odstraníme z ní kosti a potřeme olejem. Jablka pokrájíme na plátky, přiložíme k makrele, vše posypeme rozmarýnem.
- 2Rozehřejeme gril na maximální teplotu a makrelu grilujeme tři minuty z každé strany. V průběhu grilování rybu i jablka potíráme octem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.