Grilovaná mořská placka
50 min.
Ingredience
- 500gramůMořská placka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 0,5baleníOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
763 mg
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Protože tato ryba se podává celá, použijeme rybu o váze asi 0,5 kg.
- 2Placku nejdříve naložíme do marinády. Tu vytvoříme smícháním oleje, citronové šťávy, petrželky, bobkového listu a tymiánu.
- 3Placku nařízneme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Stačí marinovat 20 až 30 minut.
- 4Rybu vyjmeme z marinády a ugrilujeme z obou stran. Občas potřeme zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.