Grilovaná panenka se žampiony
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyBobkový list
- 300gramůBílá cibulka
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Žampiony očistíme a odkrojíme nožky. Oloupané cibulky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Jehly a rošt potřeme olejem. V másle minutu povaříme bobkové listy.
- 2Na jehly střídavě napichujeme cibulky a žampiony a potřeme zbylým olejem. Maso potřeme máslem a spolu se zeleninou za častého obracení grilujeme zhruba 10 minut. Před podáváním maso i zeleninu osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.