Grilovaná pražma na pomerančích
40 min.
Ingredience
- 1500gramůPražma
- 500gramůPomeranče
- 80gramůCibule červená
- 50gramůOlej olivový
- 30mililitrůOcet jablečný
- 20gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 20gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme a vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme.
- 2Pomeranče oloupeme, sloupneme i bílou slupku, nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno. Olej smícháme s octem, přidáme sůl, cukr, zelený pepř, přisypeme cibuli a petrželku. Promícháme a celou rybu touto směsí polijeme. Potřeme celou rybu, obložíme plátky pomeranče, zabalíme do alobalu a necháme uležet.
- 3V alobalu ji poté položíme na středně rozpálený gril, opékáme přibližně 10 minut z každé strany.
- 4Rozbalíme, podáváme vcelku na oválném talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.