Grilovaná šunka s ananasem a zeleninovou rýží

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
667 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na silné plátky (cca 200 g), rozpůlíme a po okraji lehce nařízneme. Ananas slijeme, nálev zachytíme do misky, plátky rozpůlíme.
  • 2
    Rýži uvaříme ve slané vodě doměkka. Před koncem varu vmícháme hrášek, kukuřici a dovaříme. Rýži držíme na teple.
  • 3
    Šunku položíme na grilovací plech a v předehřátém grilu grilujeme zhruba 5 minut, poté plátky obrátíme, poklademe ananasem, poprášíme pepřem a na plech vlijeme šťávu z ananasového kompotu, kterou jsme smíchali s pomerančovou šťávou. Vše grilujeme opět asi 5 minut.
  • 4
    Šťávu z grilování slijeme do rendlíku, přilijeme škrob, který jsme rozmíchali v 50 ml vody, rozšleháme a za stálého míchání omáčku vaříme zhruba 1 minutu.
  • 5
    Maso podáváme s rýží, kterou přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.