Grilovaná šunka s ananasem a zeleninovou rýží
25 min.

Ingredience
- 600gramůŠunka uzená
- 250gramůKompot ananasový
- 300mililitrůPomerančová šťáva
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSolamyl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na rýži
- 250gramůRýže
- 600mililitrůVoda pitná
- 80gramůHrášek mražený
- 80gramůKukuřice mražená
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
667 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na silné plátky (cca 200 g), rozpůlíme a po okraji lehce nařízneme. Ananas slijeme, nálev zachytíme do misky, plátky rozpůlíme.
- 2Rýži uvaříme ve slané vodě doměkka. Před koncem varu vmícháme hrášek, kukuřici a dovaříme. Rýži držíme na teple.
- 3Šunku položíme na grilovací plech a v předehřátém grilu grilujeme zhruba 5 minut, poté plátky obrátíme, poklademe ananasem, poprášíme pepřem a na plech vlijeme šťávu z ananasového kompotu, kterou jsme smíchali s pomerančovou šťávou. Vše grilujeme opět asi 5 minut.
- 4Šťávu z grilování slijeme do rendlíku, přilijeme škrob, který jsme rozmíchali v 50 ml vody, rozšleháme a za stálého míchání omáčku vaříme zhruba 1 minutu.
- 5Maso podáváme s rýží, kterou přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.