Grilovaná treska s glazírovanými ředkvičkami
30 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŘedkvička
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z citronu vylisujeme šťávu.
- 2Rybí filé zakápneme polovinou citronové šťávy, ochutíme solí, pepřem a necháme chvíli odpočinout.
- 3Mezitím omyjeme ředkvičky, odřízneme lístky, vložíme je do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené do poloviny. Osolíme, přidáme zbytek citronové šťávy, lžíci másla, přivedeme k varu a bez pokličky necháme vodu téměř vyvařit. Poté přidáme zbytek másla, ochutíme pepřem, zasypeme cukrem a na mírném ohni dodusíme.
- 4Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a ryby cca 3min po každé straně opečeme.
- 5Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s glazírovanými ředkvičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.