Grilovaná treska s glazírovanými ředkvičkami

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu vylisujeme šťávu.
  • 2
    Rybí filé zakápneme polovinou citronové šťávy, ochutíme solí, pepřem a necháme chvíli odpočinout.
  • 3
    Mezitím omyjeme ředkvičky, odřízneme lístky, vložíme je do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené do poloviny. Osolíme, přidáme zbytek citronové šťávy, lžíci másla, přivedeme k varu a bez pokličky necháme vodu téměř vyvařit. Poté přidáme zbytek másla, ochutíme pepřem, zasypeme cukrem a na mírném ohni dodusíme.
  • 4
    Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a ryby cca 3min po každé straně opečeme.
  • 5
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s glazírovanými ředkvičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.