Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 1stroužekČesnek
- 700gramůTreska aljašská
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5kusLimetka
- Omáčka raita
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůJogurt bílý
- 0,25lžičkaSůl
- 2lžíceMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety.
- 2Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme.
- 3Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit.
- 4Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme.
- 5Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.