Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety.
  • 2
    Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme.
  • 3
    Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit.
  • 4
    Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme.
  • 5
    Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.