Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou
32 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 80gramůAnglická slanina
- hořčicová omáčka
- 150gramůMajonéza
- 40gramůHořčice plnotučná
- 1lžíceKřen
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
64 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
327 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme majonézu s hořčicí. Přidáme nastrouhaný křen, worcester a přilijeme víno. Vše dobře promícháme a osolíme. Omáčku necháme nejméně 30 minut odležet.
- 2Omytá žebírka mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli v chladu odpočinout.
- 3Potom na kažou porci masa položíme plátek anglické slaniny a žebírka grilujeme po každé straně 4-6 minut.
- 4Hořičocovu omáčku podáváme zvlášť, vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.