Grilovaná zelenina teriyaki
40 min.
Ingredience
- 120mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůCukr třtinový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 30mililitrůOcet vinný
- 1stroužekČesnek
- 60gramůMrkev kořen
- 200gramůŠalotka
- 150gramůKvěták
- 90gramůBrambory
- 300gramůZelí čínské
- 120gramůHrachové lusky
- 15mililitrůOlej stolní
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Lusky zbavíme dřevnatých a tuhých částí. Zelí pokrájíme na nudličky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme, utřeme najemno a smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Takto vzniklou omáčku necháme prohřát.
- 2Grilovací desku potřeme olejem a zeleninu na ní ugrilujeme dozlatova. Omáčku necháme prohřát a grilovanou zeleninu jí přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.