Grilované bílé klobásy na jehle
35 min.
Ingredience
- 600gramůKlobása bílá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 150gramůCibulka jarní
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na křen
- 3lžíceCitronová šťáva
- 80gramůKřen
- Na marinádu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
55 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Klobásy nakrájíme nakoso na špalíčky 3 cm dlouhé. Omyté papriky zbavíme semen a nakrájíme je na čtverce, jarní cibulky nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na marinádu v hmoždíři roztlučeme hřebíček, jalovec, bobkový list a pepř a vše dobře promícháme s olejem a solí. Klobásky i zeleninu přelijeme marinádou a necháme chvíli odležet.
- 3Marinované klobásky napichujeme střídavě s paprikou a cibulkami na jehly a klademe na rošt potřený olejem. Za občasného obracení 10 minut grilujeme.
- 4V mezičase nastrouháme očištěný a opláchnutý křen, který zakapeme citronovou šťávou.
- 5Hotové klobásky podáváme s připraveným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.