Grilované čevabčiči
55 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 300gramůHovězí maso mleté
- 0,5decilitrMinerální voda perlivá
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůLepinja
- 1decilitrOlej olivový
- 300gramůSkopová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
46 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
- 2Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé 6 cm a široké 2 cm.
- 3Čevabčiči grilujeme na olejem vymazaném roštu.
- 4V polovině grilování pokládáme na maso přepůlené domácí chlebové placky lepinje, aby nasákly šťávu z masa a rozpekly se.
- 5Čevabčiči vkládáme mezi dvě poloviny lepinje s drobně nasekanou cibulkou.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.