Grilované chobotničky se salátem a chilli dresinkem
23 min.
Ingredience
- 15mililitrůLimetková šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 750gramůChobotnice
- 90mililitrůChilli omáčka
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 15mililitrůOlej sezamový
- 130gramůSalát hlávkový
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Chilli papričky pokrájíme na kolečka, smícháme s česnekem, přidáme olej a limetkovou šťávu. Do připravené marinády naložíme na 10 minut omyté chobotničky. Listy salátu a koriandru opláchneme, natrháme na hrubší kusy. Salát rozdělíme na talíře. Sladkou chilli omáčku smícháme s rybí omáčkou a sezamovým olejem.
- 2Marinované chobotničky grilujeme na grilovací pánvi s olejem po dobu 3 minut. Chobotničky rozdělíme na talíře se salátem a přelijeme přichystaným dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.