Grilované jehněčí karbanátky
35 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1lžícePaprika sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na pomoučení
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření
- Příloha
- 200gramůSalát Polníček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Chemicky neošetřený citrón omyjeme, kůru nastrouháme do misky a k ní vymačkáme šťávu jen z 1/2 citrónu. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku drobně posekáme. Očistíme cibuli a česnek, pokrájíme je nadrobno a v pánvi je na rozehřátém oleji zpěníme, přimícháme chilli papričku a společně s cibulí smažíme doměkka asi 1 minutu. Pak pánev odstavíme z plotny, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní libové jehněčí mleté maso, sladkou papriku, sůl, kmín, nastrouhanou citrónovou kůru se šťávou, majoránku a směs důkladně promícháme. Misku s masem zakryjeme a necháme v chladničce 4-6 hodin.
- 2Po této době gril rozehřejeme na maximum. Dlaně si poprášíme moukou a v dlaních ze směsi vytvoříme malé kuličky (28 kusů). Kuličky položíme na grilovací pekáč, potřeme je olejem a grilujeme je 10 minut. Během grilování je často obracíme. Podáváme je hned horké s čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.