Grilované jehněčí řízky se salsou z cherry rajčat
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 12kusůJehněčí kotlety
- 60mililitrůPesto
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 20gramůMed včelí
- 40gramůBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůRajčata Cherry
- 1lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
60 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Gril si předem rozehřejeme na střední teplotu. Do grilovací pánve rozložíme řízky, které potřeme polovinou pesta a grilujeme 4-5 minut. Řízky v grilovací pánvi obrátíme, potřeme druhou polovinou pesta a grilujeme další 4 minuty.
- 2Mezitím si připravíme salsu z cherry rajčátek. Hořčici, olej, ocet a med smícháme v misce. Do této směsi vložíme rozpůlená rajčata, jemně nasekanou cibulku a mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nepokryje směsí.Ochutíme a přidáme čerstvou bazalku.
- 3Řízky z grilu podáváme se salsou a dozdobíme několika lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.