Grilované jehněčí s kuskusem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceKoření grilovací
- 300gramůKuskus
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 80gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
69 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením a necháme 20 minut marinovat.
- 2Kuskus nasypeme do hrnce, zalijeme osolenou vodou a necháme pět minut, dokud nevsákne všechnu tekutinu.
- 3Do hrnce nalijeme vodu a na páře ohřejeme kuskus. Napařujeme cca 15 minut. Nakonec vmícháme máslo a nadrobno nasekané oříšky.
- 4Gril rozehřejeme, rošt potřeme olejem. Maso 1 minutu grilujeme velmi zprudka, jakmile se trochu zatáhne, snížíme teplotu. Grilujeme cca 5 minut z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.