Grilované jehněčí s mátovým dresinkem
25 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- Na dresink
- 40gramůMáta
- 80mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůCukr krupice
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
46 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
266 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Mezitím připravíme dresink. Do mixéru vložíme mátu, vinný ocet, olivový olej, pepř, sůl a cukr, rozmixujeme dohladka. Kotlety rozložíme na gril a opékáme 10 minut za častého otáčení, až je maso propečené. Podáváme přelité hotovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.