Grilované kotlety v medu
27 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kotlety
- 400gramůMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
217 mg
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kotlety osolíme a opepříme. Med rozehřejeme, aby byl tekutý, poté do něj vmícháme chilli koření. Medem důkladně kotlety z obou stran potřeme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
- 2Odleželé kotlety rozložíme na grilovací mřížku, kterou jsme potřeli olejem, v grilu předehřátém na střední teplotu pečeme po každé straně asi 5 – 6 minut. Během grilování maso potíráme zbylým medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.