Grilované kuře yakitori
23 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOmáčka sójová
- 75mililitrůMed včelí
- 1lžíceVíno bílé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
210 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
- 2Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
- 3Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
- 4Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
- 5Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.