Grilované kuře yakitori

23 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
210 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
  • 2
    Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
  • 3
    Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
  • 4
    Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
  • 5
    Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.