Grilované kuřecí s omáčkou satay
20 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 100gramůKoriandr čerstvý
- Na marinádu
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 1stroužekČesnek
- 5gramůKari koření
- 20gramůMáslo arašídové
- 1gramChilli koření mleté
- Na satay
- 20gramůMáslo arašídové
- 80mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme arašídové máslo s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, chilli, kari a prolisovaným česnekem. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, necháme 2 hodiny uležet.
- 2Zatím připravíme omáčku satay: smícháme arašídové máslo s limetkovou šťávou, přidáme trochu kari a prolisovaný česnek, nakonec zředíme vodou a necháme 5 minut povařit na mírném ohni. Vychladlé umixujeme dohladka.
- 3Marinované maso napíchneme na špízové jehly a grilujeme za průběžného otáčení 10 minut. Podáváme obložené nasekaným koriandrem s omáčkou satay.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.