Grilované makrely s meruňkami

18 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané a očištěné makrely položíme na pracovní stůl, odřízneme hlavy, ocasní ploutve a ryby vložíme do mísy. Meruňkový kompot scedíme, meruňky smícháme s cukrem, worcesterem, olejem, rajčatovým protlakem, solí, pepřem, mletým zázvorem a tuto směs naneseme na makrely. Ryby v marinádě lehce obalíme, mísu vložíme do lednice a necháme 2 hodiny marinovat.
  • 2
    Makrely otřeme a gilujeme na venkovním grilu nebo v grilovací pánvi dokřupava. Marinádu můžeme podávat zvlášť jako omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.