Grilované makrely s meruňkami
18 min.
Ingredience
- 1200gramůMakrela obecná
- 400gramůKompot meruňkový
- 50gramůCukr krupice
- 40mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 10gramůZázvor mletý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné makrely položíme na pracovní stůl, odřízneme hlavy, ocasní ploutve a ryby vložíme do mísy. Meruňkový kompot scedíme, meruňky smícháme s cukrem, worcesterem, olejem, rajčatovým protlakem, solí, pepřem, mletým zázvorem a tuto směs naneseme na makrely. Ryby v marinádě lehce obalíme, mísu vložíme do lednice a necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Makrely otřeme a gilujeme na venkovním grilu nebo v grilovací pánvi dokřupava. Marinádu můžeme podávat zvlášť jako omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.