Grilované marinované sledě

31 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé malé sledě dobře očistíme a vykuchané promyjeme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat a osušíme je. Zvrchu i zevnitř je posypeme mořskou solí, drceným kmínem, a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pokapeme je olivovým olejem a chilli olejem. Do každého sledě vložíme dlouhý plátek špeku. Ryby vložíme do nádoby, kterou uzavřeme víkem a v chladničce je necháme marinovat 30 minut.
  • 2
    Mezitím si připravíme salát. Listy rukoly a polníčku omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Omyjeme ředkvičky, pokrájíme je na tenké plátky a přidáme k salátu. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a doložíme ji k salátu. Ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru, citrónovou šťávou, olivovým olejem a salát promícháme.
  • 3
    Gril rozpálíme na 300°C. Ryby poklademe na rošt a grilujeme z jedné strany asi 3 minuty. Jakmile se ryby odlepí od mřížky, obrátíme je a grilujeme druhou stranu další 3 minuty.
  • 4
    Sledě položíme na mísu, ještě je trošku přisolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme k nim zeleninový salát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.