Grilované marinované sledě
31 min.
Ingredience
- Salát
- 50gramůPepř černý mletý
- 50gramůRukola
- 0,5lžičkaŘedkvička
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkyCukr krupice
- 50gramůSalát Polníček
- 1kusCibulka jarní
- Sleď v marinádě
- 2lžičkyKmín drcený
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžíceSůl mořská
- 4lžíceOlej chilli
- 4plátkyŠpek
- 800gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé malé sledě dobře očistíme a vykuchané promyjeme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat a osušíme je. Zvrchu i zevnitř je posypeme mořskou solí, drceným kmínem, a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pokapeme je olivovým olejem a chilli olejem. Do každého sledě vložíme dlouhý plátek špeku. Ryby vložíme do nádoby, kterou uzavřeme víkem a v chladničce je necháme marinovat 30 minut.
- 2Mezitím si připravíme salát. Listy rukoly a polníčku omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Omyjeme ředkvičky, pokrájíme je na tenké plátky a přidáme k salátu. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a doložíme ji k salátu. Ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru, citrónovou šťávou, olivovým olejem a salát promícháme.
- 3Gril rozpálíme na 300°C. Ryby poklademe na rošt a grilujeme z jedné strany asi 3 minuty. Jakmile se ryby odlepí od mřížky, obrátíme je a grilujeme druhou stranu další 3 minuty.
- 4Sledě položíme na mísu, ještě je trošku přisolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme k nim zeleninový salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.