Grilované mušle s česnekem a bylinkami

19 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
34 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očistíme a omyjeme zdravé mušle sv. Jakuba (hlavně z nich odstraníme našedlou, trochu zvlněnou část). Omyjeme snítky rozmarýnu, šalvěje a petrželky hladkolisté i kudrnky, vodu z nich setřepeme. Petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku očistíme.
  • 2
    Připravíme si citronovou omáčku: z celého citrónu si do misky vymačkéme šťávu, přidáme olivový olej, špetku soli, petrželku kudrnku a omáčku prošleháme metličkou.
  • 3
    Na středně rozpálenou grilovací pánev si položíme alobalovou misku, do které dáme celé stroužky česneku a mušle, pokapeme je olivovým olejem, přidáme bylinky, rozkrojený citrón a grilujeme je do doby, až se otevřou. Grilují se jen několik minut (z každé strany 1-2 minuty.) Jakmile se otevřou a změní barvu, jsou hotové.
  • 4
    Otevřené ugrilované mušle dáme na velkou mísu, k nim podáváme v omáčníku citrónovou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.