Grilované mušle s česnekem a bylinkami
19 min.
Ingredience
- Citronová omáčka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl mořská
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusCitrony
- Grilované mušle
- 1kilogramMušle svatojakubské
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
34 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očistíme a omyjeme zdravé mušle sv. Jakuba (hlavně z nich odstraníme našedlou, trochu zvlněnou část). Omyjeme snítky rozmarýnu, šalvěje a petrželky hladkolisté i kudrnky, vodu z nich setřepeme. Petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku očistíme.
- 2Připravíme si citronovou omáčku: z celého citrónu si do misky vymačkéme šťávu, přidáme olivový olej, špetku soli, petrželku kudrnku a omáčku prošleháme metličkou.
- 3Na středně rozpálenou grilovací pánev si položíme alobalovou misku, do které dáme celé stroužky česneku a mušle, pokapeme je olivovým olejem, přidáme bylinky, rozkrojený citrón a grilujeme je do doby, až se otevřou. Grilují se jen několik minut (z každé strany 1-2 minuty.) Jakmile se otevřou a změní barvu, jsou hotové.
- 4Otevřené ugrilované mušle dáme na velkou mísu, k nim podáváme v omáčníku citrónovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.