Grilované nektarinky a broskve s karamelem

27 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Gril si předehřejeme na střední teplotu. Do misky nasypeme třtinový cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, semínka ostrým nožem seškrábneme do cukru, přidáme citrónovou šťávu a směs promícháme.
  • 2
    Nejdříve si připravíme broskve a nektarinky ke grilování: ovoce omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a ovoce položíme do grilovací misky slupkou dolů. Rozkrojené broskve a nektarinky naplníme pomocí lžičky cukrovou směsí.
  • 3
    Potom připravíme karamelovo-kakaovou polevu: v misce rozmícháme 1/2 lžíce kakaového prášku s 1/2 lžicí Maizeny (kukuřičný škrob), přidáme 50ml mléka a vše rozmícháme na hladkou kaši. V rendlíku ohřejeme 100ml mléka, přidáme do něj 2.5 lžíce másla, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci javorového sirupu. Směs stále při mírné teplotě mícháme, až se rozpustí cukr a máslo, přimícháme kakaovou kaši a směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut probublávat. Karamelovo-kakaovou polevu nalijeme do misky.
  • 4
    Broskve a nektarinky položíme na gril. Grilujeme je pouze několik minut, dáváme pozor, kdy začnou okraje hnědnout a cukr zkaramelizuje.
  • 5
    Pak ugrilované broskve s nektarinkami poklademe na servírovací talíř, polijeme je sirupem z grilovací misky a servírujeme je společně s miskou polevy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.