Grilované nektarinky a broskve s karamelem
27 min.
Ingredience
- Grilované ovoce
- 2kusyBroskve
- 2kusyNektarinka
- 2lžíceCukr třtinový
- 1kusVanilkový lusk
- 2lžíceCitrónová šťáva
- Karamelovo-kakaová poleva
- 150mililitrůMléko odtučněné
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžíceSirup javorový
- 0,5lžíceKakao - prášek
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Gril si předehřejeme na střední teplotu. Do misky nasypeme třtinový cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, semínka ostrým nožem seškrábneme do cukru, přidáme citrónovou šťávu a směs promícháme.
- 2Nejdříve si připravíme broskve a nektarinky ke grilování: ovoce omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a ovoce položíme do grilovací misky slupkou dolů. Rozkrojené broskve a nektarinky naplníme pomocí lžičky cukrovou směsí.
- 3Potom připravíme karamelovo-kakaovou polevu: v misce rozmícháme 1/2 lžíce kakaového prášku s 1/2 lžicí Maizeny (kukuřičný škrob), přidáme 50ml mléka a vše rozmícháme na hladkou kaši. V rendlíku ohřejeme 100ml mléka, přidáme do něj 2.5 lžíce másla, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci javorového sirupu. Směs stále při mírné teplotě mícháme, až se rozpustí cukr a máslo, přimícháme kakaovou kaši a směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut probublávat. Karamelovo-kakaovou polevu nalijeme do misky.
- 4Broskve a nektarinky položíme na gril. Grilujeme je pouze několik minut, dáváme pozor, kdy začnou okraje hnědnout a cukr zkaramelizuje.
- 5Pak ugrilované broskve s nektarinkami poklademe na servírovací talíř, polijeme je sirupem z grilovací misky a servírujeme je společně s miskou polevy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.