Grilované plátky vepřové krkovice v medové marinádě
21 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová krkovička
- Na marinádu
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 1lžíceMed včelí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet vinný
- 2,5lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
136 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a osušíme a nakrájíme na 4 plátky, česnek prolisujeme.
- 2V míse řádně smícháme sójovou omáčku, med, vodu, česnek, sůl, ocet, mletý zázvor a olej. Marinádou pečlivě potřeme maso a do druhého dne ho v marinádě necháme naložené. Přikryjeme fólií a vložíme do chladničky. Během marinování plátky masa obracíme.
- 3Krkovici grilujeme po obou stranách, asi 3 minuty po každé straně. Grilované plátky hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.